glazen graveren

graveren van kwaliteitsglas

In het ruime assortiment van drinkglazen kunt u de glazen per stuk laten graveren. In het assortiment vindt u champagneglazen, wijnglazen, bierglazen,.... Uniek Idee graveert vanaf één glas.

Om ook in de vraag naar grotere oplages (+24 stuks) van glazen met persoonlijk opschrift te voldoen zette Isabelle de stap naar het graveren met laser.

Deze lasergravure laat toe om, naast de unieke en persoonlijke geschenken en objecten die met de hand gezandstraald worden, grotere reeksen kwaliteitsglazen te personaliseren volgens uw wensen. 

graveren glas

U kiest zelf de glasvorm en het opschrift (*) en wij zorgen er voor het gewenste aantal glazen voor u klaar staan.
Indien gewenst, leveren we ook aan huis.
Er wordt eerst een ontwerp gemaakt om een idee te krijgen van het eindresultaat. Aanpassingen zijn geen probleem, alles wordt in eigen atelier gemaakt.

(*): Dit kan louter tekst zijn en dan kiest u zelf het lettertype. Als u een logo of eigen ontwerp wil laten graveren, vragen wij om digitaal als afbeelding (JPEG, PNG) aan ons te bezorgen.

Enkele ideeën

  • babyborrel - geschenkglaasjes met naam van de baby en geboortedatum
  • verjaardag - wijn- of bierglazen met naam van de jarige
  • bedrijfsevent - logo of naam van het bedrijf of evenement op champagneglazen

een unieke combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid in een gepersonaliseerd glas!

Graveren in glas, hoe doen wij dat?

Graveren betekent letterlijk inkerven en is de oudste communicatievorm, denk maar aan de eerste grottekeningen uit de prehistorie. Ook op glas kunnen we tekeningen en teksten graveren. De manier waarop we uw logo of bedrijfsnaam graveren op uw glazen is afhankelijk van uw wensen en van de gewenste oplage.

Glas graveren kan op vele manieren, wij graveren in glas door middel van zandstralen en lasergravure.

Graveren door middel van zandstralen

Bij zandstralen wordt voor ieder glas een zandstraalfolie met de hand aangebracht wat vervolgens wordt gezandstraald in een zandstraalcabine. De folie dekt de delen af die niet gestraald mogen worden  terwijl de niet afgedekte delen mat wit gestraald worden. Het resultaat is een mooi strak en chique gravure. Door de diepte van de gravure krijg je een heel mooi spel van het licht en het glas, dit geldt voor gewoon glas, maar helemaal voor kristal-glas.

Deze manier van graveren geeft een mooie witte gravure, daarnaast biedt het veel extra mogelijkheden. Met deze graveertechniek hebben wij de mogelijkheid om een gravure te plaatsen op het voetje van een wijnglas of champagneglas. Op deze manier kunnen wij altijd een cadeau graveren dat volledig bij de gelegenheid én bij de klant past. Wij gebruiken deze graveermethode om kleine reeksen (<24) te graveren en bij kristallen glazen. Alhoewel we met deze graveertechniek het beste resultaat mogen verwachten, is deze techniek niet -vanwege het vele handwerk- minder interessant voor grote reeksen.

Graveren met een lasergraveermachine

Graveren met de laser is een totaal andere manier van graveren, de laser wordt aangestuurd door de computer, deze graveert het ontwerp door middel van minuscule brandpuntjes. Bij deze methode wordt jouw tekst of logo in het glas gebrand. Hierdoor is het krasvast en is slijtage vrijwel uitgesloten. Daarnaast geeft lasergravering een luxe uitstraling en zijn zelfs de kleinste details over te brengen. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij grote reeksen omdat de snelheid ten opzichte van de andere graveermethodes veel hoger is.  Deze techniek gebruiken wij niet voor kleine reeksen vanwege de grote insteltijd.Ook aan de laser zitten beperking met betrekking tot de vorm van het glas en het bereik van de laser. Met onze nieuwe lasermachines gaan we graag voor u aan de slag om uw ontwerp in het glas te graveren. Glas graveren kunnen we op zeer korte termijn opleveren waardoor u nooit lang hoeft te wachten.

Is de gravure in het glas blijvend?

Ja, de gravure zit in het glas, of beter gezegd: daar waar gegraveerd is, is een laagje van het glas weggehaald. Het glas is mat gestraald en kan gewoon in de vaatwasser. De gravure zal niet slijten of vervagen. 

Zijn er beperkingen met graveren?

De belangrijkste beperking is kleur. De gravure wordt mat-wit, omdat het glas vrijwel kleurloos is. Nog een belangrijke beperking is de grootte van de gravure. De grootte van de maximale gravure is sterk afhankelijk van de vorm van het glas: op een borrel glaasje kan de gravure niet zo groot worden als op een bierglas. Wijnglazen zijn niet alleen rond maar ook bol, het is technisch onmogelijk om beneden de bolling te graveren.

Het laten graveren van glaswerk is een vak apart, niet iedereen weet hoe dat dit op een prachtige manier gegraveerd kan worden. Bij Uniek Idee ben je in ieder geval aan het juiste adres wanneer je naar deze perfectie verlangt!